Letnia sałatka w paski

Korzystają z tego, że mamy duży dostęp do świeżych produktów z ogródka w naszym domu dość często pojawiają się sałatki. Robię je na rodzinne spotkania, imprezy ze znajomi, czy też zwykłą kolację lub przekąskę w ciągu dnia. W ostatnim czasie króluje u nas letnia sałatka w paski, która świetnie smakuje, ładnie wygląda, a po składniki nie muszę iść specjalnie do sklepu. Robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze domownicy są zadowoleni i zajadają się nią ze smakiem


Składniki:
  • 2 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 małe czerwone cebule
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypioru
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Obrane ogórki i rzodkiewki kroimy w półplasterki. Cebule kroimy w piórka, a jajka w dużą kostkę. Szczypiorek siekamy. Do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i 2/3 posiekanego szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. W salaterce układamy rzędami ogórki, rzodkiewkę, jajka i cebule. Polewamy przygotowanym sosem i posypujemy szczypiorkiem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!