Przysmak Teściowej do wędliny

Kiedy na stole goszczą wędliny Teściowa zawsze podaje marchewkę z czosnkiem. Ten przysmak uwielbiany jest przez wszystkich domowników, a kto z gości spróbuje go pierwszy raz od razu wpada w zachwyt. Taki przysmak z marchewki pasuje nie tylko do wędlin, ale też dobrze sprawdza się do pieczonego mięsiwa. Tą marchewkę robi się szybciutko, prosto a smak naprawdę jest pyszny. Polecam Wam wypróbować


Składniki:
  • 1 kg marchewki
  • główka czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku


Waga podanych warzyw jest przed obraniem/ przygotowaniem. Ilość dodanego czosnku można dopasować do własnych preferencji smakowych. My lubimy jak w sałatce jest podkreślony smak czosnku, dlatego dodaję całą główkę.


Przygotowanie:

Marchew dobrze myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowaną marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie do zimnej marchewki dodajemy przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek i majonez. Całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze: