Rewelacyjna pasta kanapkowa - sposób na wykorzystanie resztek z kurczaka

Zawsze kiedy nie mam pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu lub resztek pieczonego kurczaka to przygotowuję pastę kanapkową. Świetnie sprawdza się ona na śniadanie i kolację. Zajadają się nią zarówno dorośli jak i dzieci. Jeżeli nie macie pomysłu na wykorzystanie resztek mięsa to wypróbujcie przepis na taką pastę


Składniki:
  • mięso z 2 ugotowanych udek z kurczaka (pozbawione skóry i kości)
  • 5 ugotowanych jajek
  • 3 ogórki konserwowe
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku


Do pasty użyłam mięsa z gotowanych udek. Znakomicie do pasty sprawdza się mięso, które pozostało nam z rosołu czy resztki pieczonego kurczaka.


Przygotowanie:
Jajka i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso z kurczaka drobno siekamy. Szczypiorek drobno kroimy. Tak przygotowane składniki dajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Mieszamy, w razie potrzeb pastę doprawiamy solą i pieprzem. Pastę podajemy z ulubionym pieczywem. Kanapki dodatkowo można posypać szczypiorkiem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. Pasty kanapkowe są rewelacyjne! Szukam właśnie ciekawych przepisów na nie, wielkie dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna pasta! Przepyszna! Polecam!

    OdpowiedzUsuń