Sałatka andaluzyjska

Ostatnio niezapowiedzianie odwiedzili nas znajomi i zrobiliśmy spontanicznego grilla. Ja nie miałam kompletnie pomysłu na dodatek do mięsa z rusztu, a koleżanka zaproponowała sałatkę andaluzyjską. Od razu sprawdziłyśmy czy potrzebne składniki są w domu. Okazało się że wszystko jest i zabrałyśmy się do przygotowywania tej sałatki. Muszę powiedzieć, że sałatka jest z prostych składników, a a smakuje wyśmienicie. Z pewnością nie raz wrócę do tego przepisu. Sałatka będzie gościć u nas nie tylko do dań z grilla ale i jako dodatek do obiadu


Składniki:
  • 3 pomidory
  • 3 ogórki gruntowe
  • duży pęczek rzodkiewki
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek koperku
  • 2 - 3 łyżki octu 10%
  • 1 łyżka miodu naturalnego
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka, rzodkiewkę w półplasterki obrane ogórki w słupki, a pomidory w paski. Koperek siekamy. Ocet mieszamy z miodem, solą i pieprzem do smaku. Pokrojone składniki mieszamy z przygotowanym sosem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!