Zawijaski - przekąskowe szyneczki

Zawijaski często przygotowuje na różnego rodzaju uroczystości. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie się prezentują i często znikają jako pierwsze ze stołu. Polecam Wam wypróbować też szyneczki tatarskie, szyneczki zawijane w 3 smakach i szyneczki zawijane, które nigdy nie zawodzą


Składniki:
  • około 250 g szynki konserwowej w plasterkach
  • 300 g serka śmietankowego Almette
  • mała czerwona papryka
  • mała czerwona cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól i pieprz do smaku




Przygotowanie:
Do miski dajemy serek śmietankowy, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, cebulę i ogórki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Plasterki szynki smarujemy powstałą pastą i zawijamy w ruloniki. Zawijane szyneczki najlepiej przed podaniem schłodzić w lodówce.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!