Surówka do szybkiego podania

Surówka do szybkiego podania jest jedną z lepszych surówek do obiadu, robi się ją w zaledwie kilka chwil. Surówka smakuje wyśmienicie i nie trzeba czekać, aż składniki się przegryzą, można zajadać ją od razu po przygotowaniu. Polecam Wam wypróbować ten przepis


Składniki:
  • 1/3 główki kapusty białej
  • 1 czerwona cebula
  • 4 - 5 ogórków konserwowych
  • 2 - 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu naturalnego (u mnie wielokwiatowy)
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku




Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a ogórki w półplasterki.


Do miski dajemy miód, olej, musztardę, sól i pieprz. Mieszamy. Powstały sos dodajemy do warzy i wszystko mieszamy. Surówka jest gotowa do podania. Smacznego!


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!