Surówka z ogórków, która śmiało może konkurować z mizerią

Surówka z ogórków z tego przepisu śmiało może konkurować z mizerią. Tą surówkę z ogórków lubimy zajadać do obiadu, mięs z grilla, a nawet jako dodatek na kanapki. Ta surówka jest mało wymagająca, a smakuje naprawdę znakomicie. Polecam Wam wypróbować ten przepis. Zobaczcie też przepis na marynowane ogórki na szybko, grillowo - obiadowe ogórki na już lub ogórki po królewsku gotowe w godzinę


Składniki:
  • 2 długie ogórki
  • szczypiorek z 1 cebuli
  • 1 i 1/2 łyżki ziaren sezamu
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • pieprz chili cayenne do smaku


Przygotowanie:
Ogórki, razem ze skórką kroimy w plasterki. Staramy się, aby plasterki były dość cienkie. Szczypiorek drobno kroimy. Do miseczki dajemy cukier, sól, pieprz czarny i pieprz chili cayenne (ilość wg własnych preferencji smakowych). Wlewamy olej i ocet ryżowy. Składniki na sos mieszamy. Przygotowany sos dodajemy do ogórków ze szczypiorkiem, wsypujemy sezam i mieszamy.


Surówka z ogórków jest gotowa do podania. Surówkę można przechowywać w lodówce nawet 3 dni.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!