czwartek, 23 marca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką



Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem rzodkiewki, kukurydzy i pora. Idealna jako dodatek do obiadu

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • pęczek rzodkiewki
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • biała część pora (około 10 cm)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki przegotowanej wody
  • sól
  • pieprz cytrynowy




Przygotowanie:

Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę, pokrojoną rzodkiewkę i pora oraz poszatkowaną pekinkę. 


Sok z cytryny, oliwę i wodę mieszamy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.

Smacznego!




6 komentarzy:

  1. Tez taka robię i uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka, moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Surowki to bogactwo naszego kraju Nigdzie nie potrafią zrobić takich miksow i pysznych smakow Uwielbiam Pozdrawiam cieplo!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna i zdrowa propozycja :) ja rzodkiewkę jem jak jabłko :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...