wtorek, 19 września 2017

Wafle kakaowe



Idealne na deser wafle przekładane masą kakaową, zajadają się nimi dzieci i dorośli

Składniki:

  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 1 opakowanie wafli



Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i kakao, całość zagotowujemy i odstawiamy z palnika. Do zagotowanej i lekko przestudzonej masy powoli wlewamy zmiksowane jajka ze śmietaną. Masę intensywnie mieszamy, by nie powstały grudki. Całość ponownie zagotowujemy. Gotową, przestudzoną masą przekładamy wafle. Tak przygotowane obciążamy deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz.


Smacznego!



3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...