Sałatka pieczarkowa

Błyskawiczna sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem groszku i ogórka kiszonego

Składniki:
  • 500 g pieczarek 
  • 4 średnie ogórki kiszone 
  • puszka groszku konserwowego 
  • 1 łyżka octu 
  • sól, pieprz 
  • 1 łyżka majonezu 


Przygotowanie:

Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżką octu. Do miski wsypujemy odsączony groszek, ogórki pokrojone w kostkę i ostygnięte, pokrojone w paski pieczarki. Dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

20 komentarzy:

  1. jak długo gotować te pieczarki??? poza tym myślę, że sałatka będzie z tych, które lubię...:) pozdrawiam Obżarciuszka...:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. od momentu jak zaczęły się gotować to jakies 7-10 minut gotowałam. Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Ciekawa sałatka. Nigdy takiej nie widziałyśmy i nie jadłyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe połączenie smaków :) Nigdy takiej sałatki nie widziałam :P

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł- proste, ale pyszne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj, na taką sałatke chetnie bym się skusiła, wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń
  6. Taka prosta, a taka smaczna! w sam raz na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna sałatka! :) lubię sałatki z gotowanymi pieczarkami... Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo smakowita sałatka. Ciekawe połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Błyskawiczna i pyszna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo chętnie zjadłabym taką sałatkę. wygląda smakowicie : )

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja dodaję jeszcze jajka ugotowane na twardo ok. 5 szt.

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo ciekawy skład :):)

    OdpowiedzUsuń