Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Błyskawiczna w przygotowaniu surówka z młodej kapusty z dodatkiem koperku. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu

Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 mała cebula
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z około 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Warzywa mieszamy z rozmieszaną oliwą z sokiem i cukrem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Surówkę odstawiamy na około 15 min., aby się przegryzła.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

9 komentarzy:

  1. Bardzo wiosennie wygląda i zdrowo, w domu stawiamy na zdrowe odżywianie, ostatnio uzdatniliśmy wodę kranową filtrem na ujęciu wody w kuchni - wreszcie mamy smaczną i zdrową wodę w domu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie i na pewno takie jest ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna suróweczka w stylu ,,zielono mi " ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja i moja rodzinka uwielbiamy takie surówki :) Pychota jako dodatek do każdego obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawe przepisy. Zaleta surówek to szybkie przygotowanie
    i smaczne.

    OdpowiedzUsuń