Wafle z masą krówkową

Błyskawiczne w przygotowaniu wafle przełożone masą krówkową, znakomicie sprawdzą się w każdą niezapowiedzianą wizytę gości

Składniki:

  • 460 g masy kajmakowej
  • 200 g masła
  • 1 opakowanie wafli



Przygotowanie:

Masło w temperaturze pokojowej ucieramy i partiami dodajemy masę kajmakową. Gotową masą krówkową przekładamy wafle. Tak przygotowane obciążamy deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

10 komentarzy:

  1. Wspaniałe do kawki i mleka mniamm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wafle wyszły najlepsze ! ;-) Bardzo dziękuje za udostępnienie przepisu ;-) Pozdrowionka...

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobre. Ale tak zmiękły, są gumowe.

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy zamiast masła można użyć margaryne?

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam uważam że to masło jest zbyteczne pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak posmarowałam wafle gotową masa krówkowa i wyszły pyszne....

    OdpowiedzUsuń