Niedzielny obiad jednogarnkowy

Świetna propozycja dla zabieganych na obiad, który sam się robi. Składniki wystarczy dać do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika

Składniki:
  • 12 podudzi z kurczaka
  • około 700 g młodych ziemniaków
  • 5 młodych marchewek
  • 4 młode cebulki
  • sól
  • pieprz



Przygotowanie:

Podudzia nacieramy solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Do kurczaka dodajemy wyszorowane ziemniaki, pokrojone na połówki marchewki i cebulki w ćwiartki.



Całość przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 80 min. Po tym czasie kurczaka odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. do zarumienienia. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości warzyw.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. In my opinion, this topic is very interesting for every person. This is my opinion on this subject.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczne jedzenie i nie wymaga dużo pracy smacznego

    OdpowiedzUsuń