Sałatka imprezowa

Letnia sałatka imprezowa sprawdzi się na różne uroczystości, do grilla, na kolację, czy jako przekąska w ciągu dnia

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 ogórki
  • 4 łyżki majonezy
  • 10 łyżek śmietany 12%
  • sól
  • pieprz



Przygotowanie:

Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Układamy na dnie miski i smarujemy połową sosu.



Następnie układamy poszatkowaną pekinkę i odsączoną z zalewy kukurydzę.



Na kukurydzę wykładamy resztę sosu i układamy obrane i pokrojone w grubą kostkę ogórki.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!