Mało znany przepis na obłędne marynowane ogórki. Wystarczy dodać do nich kilka uwielbianych przez nas składników
Ilość: 1 słoik (750 ml)
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- 8 ogórków
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki octu 10%
- 1 łyżeczka kminku
- 200 ml wody
- sól do smaku
Przygotowanie:
Obrane ogórki i czosnek kroimy w plasterki, a koperek siekamy. Do warzyw dodajemy kminek, wodę, ocet, miód i solimy do smaku. Mieszamy.
Następnie sałatkę ogórkową razem z zalewą przekładamy do słoika. Gotowe odstawiamy do przegryzienia na około 1 godz. Tak przygotowane ogórki w lodówce możemy przechowywać do kilku dni.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
marynowane ogórki ogórki ogórki bez pasteryzacji przetwory przetwory z ogórków sałatka ogórkowa sałatki
A można je pasteryzowac
OdpowiedzUsuńzawsze robię na bieżąco, nie próbowałam pasteryzować
UsuńCzy to mozna zapasteryzowac na zime?
OdpowiedzUsuńNie próbowałam pasteryzować
UsuńCzy kminek jest konieczny?
OdpowiedzUsuń