Surówka z kiszonej kapusty

Banalna, a zarazem smakowita 

Składniki:
  • 40 dag kiszonej kapusty 
  • 1 marchewka 
  • 1 mała cebula 
  • pieprz, kminek 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 


Przygotowanie:

Kapustę odciskamy z kwasu (nie płuczemy chyba, że będzie wyjątkowo kwaśna) i kroimy, jeśli jest zbyt długa. Następnie do kapusty dodajemy startą marchewkę na tarce o dużych otworach oraz cebulę posiekaną w drobną kostkę. Surówkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, kminkiem i łyżką oliwy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 30 minut.

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz:

  1. dodaję jeszcze jabłuszko i też jest pychota

    justyna

    OdpowiedzUsuń