Grillowana rolada z kaszanką

Bardzo smacze danie z grilla, szczególnie podane z pieczywem i zimnym piwkiem

Składniki:
  • 3 kaszanki 
  • ok. 0,5 kg mięsa mielonego np. łopatki 
  • 12 plastrów boczku parzonego 
  • 1 cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 papryka czerwona 
  • sól, pieprz mielony czarny i ziołowy, lubczyk, majeranek 


Przygotowanie:

Rozkładamy 2 plastry boczku, a na nie trochę mięsa mielonego (z przyprawami, czosnkiem i drobno pokrojoną cebulą i papryką). Potem układamy kaszankę, obklejamy ją znów mięsem mielonym i na koniec zawijamy w plastry boczku. Czynność tą powtarzamy z pozostałymi kaszankami. Powstałe roladki podsmażamy z obu stron na patelni i owijamy w folię. 

   


Następnie roladki pieczemy na grillu ok. 45 min. 


Po tym czasie wyjmujemy z folii i jeszcze podpiekamy kilka minut, aby przybrały złoty kolor. Podajemy gorące z pieczywem i surówkami warzywnymi. 

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz: