Miodowe, puszyste ciasto przełożone dżemem wiśniowym i lekką masą na bazie mascarpone. Idealne do kawy czy herbaty na jesienne popołudnia i wieczory
Wymiar formy: 24x28 cm
Składniki:
- 3/4 szklanki miodu wielokwiatowego
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g masła
- 1 łyżeczka kakao
- 5 jajek
- 1 łyżeczka octu
- 2 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
- 330 ml śmietanki kremówki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 śmietan-fixy
dodatkowo:
- słoiczek dżemu wiśniowego (najlepiej domowy)
- płatki migdałów
Przygotowanie:
Gabriela Borowiec
piątek, 20 listopada 2015
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!