poniedziałek, 23 listopada 2015

Sałatka z selerem



Smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu sałatka. Idealna w razie niezapowiedzianych gości

Składniki:

  • 1 słoiczek selera konserwowego (350 g)
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 czerwona papryka świeża lub konserwowa
  • 1 puszka kukurydzy (340 g)
  • szczypiorek
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz świeżo mielony 



Przygotowanie:

Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka i paprykę kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do miski seler, kukurydzę, jajka, paprykę i drobno pokrojony szczypiorek. Składniki dokładnie mieszamy i dodajemy majonez wymieszany z śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Sałatkę schładzamy w lodówce ok. 1/2 godz.

Smacznego!



10 komentarzy: