Błyskawiczne w przygotowaniu ciasto krówka z krakersami i masą na bazie serka mascarpone. Idealnie sprawdzi się, gdy goście są już w drodze
Wymiary formy: 24x28 cm
Składniki:
- 200 ml śmietanki 30%
- 500 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 400 g masy kajmakowej
- 50 g czekolady mlecznej
- około 250 g krakersów
Przygotowanie:
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów. Następnie wykładamy krem, układamy drugą warstwę krakersów i rozsmarowujemy masę kajmakową. Wierzch ciasta posypujemy startą na grubych oczkach mleczną czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz.
Smacznego!
Gabriela Borowiec
ciasta,
ciasto bez pieczenia,
ciasto bez pieczenia w 10 minut,
ciasto krówka,
kajmak,
krakersy,
krówka,
krówka na krakersach w 10 minut,
masa kajmakowa,
serek mascarpone,
śmietanka
czwartek, 23 listopada 2017
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!