• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Sernik gotowany w 20 minut

Ekspresowy sernik gotowany na herbatnikach, znakomita alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, a smakuje wyśmienicie

Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:

sernik:
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 ml mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • 200 g masła
polewa:
  • 100 g masła
  • 6 łyżek cukru
  • 5 łyżek kakao
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka mleka w proszku
dodatkowo:
  • około 300 g herbatników



Przygotowanie:

W garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Do ciepłego, ale nie gorącego masła dodajemy ser z wiaderka i jajka oraz mieszamy na jednolitą konsystencję. Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera. Całość gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki, wykładamy połowę gorącej masy serowej oraz przykrywamy drugą warstwę ciastek.



Następnie wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier i kakao i mleko w proszku oraz polewę wykładamy na herbatniki. Tak przygotowane ostygnięte ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.


Smacznego!



Gabriela Borowiec
122 Comments
ciasta, ciasto bez pieczenia, ciasto sernik, herbatniki, polewa czekoladowa, ser z wiaderka, sernik, sernik bez pieczenia, sernik gotowany, sernik gotowany na herbatnikach
czwartek, 9 listopada 2017
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
ciasta ciasto bez pieczenia ciasto sernik herbatniki polewa czekoladowa ser z wiaderka sernik sernik bez pieczenia sernik gotowany sernik gotowany na herbatnikach Sernik gotowany w 20 minut

Polecane przepisy

122 komentarze

  1. Anonimowy9 listopada 2017 18:44

    to się nazywa pyszne ciasto

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bożena Chechlowska7 czerwca 2018 21:50

      Wygląda bardzo smakowicie. Na pewno skorzystam. Dzięki. Pozdrawiam.

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  2. Befana Befana9 listopada 2017 19:10

    Czy jajka ukręcamy najpierw na płynną masę zanim wlejemy do sera?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec9 listopada 2017 19:18

      nie, mieszamy razem z serem i rozpuszczonym masłem :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Anonimowy12 marca 2018 12:04

      Polewa bardzo tłusta,ja daję 1 łyżkę masła 4 łyżki cukru, 4 łyżki kakao i 4-5 łyżek wody,zagotuję i gotowe. Polewa super

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Anonimowy18 marca 2018 19:43

      Przyznam, że polewa mi nie odpowiada, zamiast polewy robię lukier z alkoholem :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    4. Odpowiedz
  3. Kasik9 listopada 2017 19:23

    Ale przepysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Elżbieta Mirosława9 listopada 2017 19:43

    Skopiowałam przepis i spróbuję wykonać. Dzięki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Anonimowy9 listopada 2017 19:45

    na pewno mi wyjdzie? jest to sprawdzony przepis? wygląda wyjątkowo pysznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec9 listopada 2017 20:36

      na pewno wyjdzie, ciasto jest proste do zrobienia :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Unknown12 września 2018 10:01

      Wyjsc wyjdzie napewno ;) mi akurat zeszło sie trochę dłużej jak 20minut ale warto ;)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  6. Kinga9 listopada 2017 20:14

    Wygląda apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  7. demko9 listopada 2017 20:39

    jest super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  8. Anonimowy9 listopada 2017 22:21

    Na jaką wielkość blachy podane są składniki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy9 listopada 2017 22:22

      A juz wiem, nie zauważyłam wcześniej

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  9. Anonimowy10 listopada 2017 04:57

    Czy budyń z cukrem, czy bez?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec10 listopada 2017 07:38

      budyń bez cukru :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  10. Unknown10 listopada 2017 05:48

    Jaka blacha? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec10 listopada 2017 07:38

      tak jak podane w przepisie, 24x28 cm

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  11. Anna S.10 listopada 2017 06:56

    Serniki bardzo lubię, a gotowany to jeden z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  12. Anonimowy10 listopada 2017 07:56

    Super wygląda, mam pytanie cze nie wystarczą same żółtka, muszą być całe jajka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy10 listopada 2017 11:43

      Calkiem jak moja kolezanka dasz jej przepis a ta zmienia po swojemu to po co ci ten przepis ?Piecz z glowy

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Gabriela Borowiec10 listopada 2017 15:29

      ja robię z całymi jajkami, z samymi żółtkami nie próbowałam :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  13. Danuta Krupa10 listopada 2017 11:59

    Ja już dawno tak robię ale piekę biszkopt i kroję na połowę , całą masę leję między biszkopty.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  14. Anonimowy10 listopada 2017 17:10

    Ja dziś zrobiłam i moge potwierdzić,ze jest pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  15. Aga10 listopada 2017 18:19

    Jajka się ścieły.Co zrobiłam nie tak ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec10 listopada 2017 18:34

      masło powinno być ciepłe, nie gorące :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  16. Anonimowy10 listopada 2017 21:41

    Właśnie skończyłam robić serniczek. Wyszedł rewelacyjnie. Polecam i dziekuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  17. romekpunks10 listopada 2017 22:32

    Jakie masło oryginalne,czy może być roślinne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec11 listopada 2017 08:46

      użyłam oryginalne :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  18. Anonimowy11 listopada 2017 10:04

    Czy mogę użyć sera Mój ulubiony czy będzie za tłusty

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec11 listopada 2017 10:08

      wydaje mi się, że powinien się sprawdzić, bo to jest ser kanapkowo- sernikowy :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  19. Zuzanna F11 listopada 2017 15:51

    Pysznie wygląda, mam ochotę wypróbować przepis. A jakby dać więcej warstw herbatników? Czy to dobry pomysł?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec11 listopada 2017 17:47

      myślę, że możesz dodać :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  20. Anonimowy11 listopada 2017 17:56

    Serniczek wyszedł pyszniutki .Super przepis.dziękuje i polecam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  21. Anonimowy11 listopada 2017 22:40

    Czy mozna dac ser twarogowy zwykly czy musi byc w wiaderku?




    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec11 listopada 2017 23:08

      może być twarogowy, trzeba go zmielić, najlepiej 3 razy, pozdrawiam

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Anonimowy12 listopada 2017 00:05

      Budyń na 0.5 l czy 3/4 l

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Gabriela Borowiec12 listopada 2017 09:12

      na 0,5 l :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    4. Odpowiedz
  22. Anonimowy12 listopada 2017 19:19

    Jak stwierdzić czy masa jest już wystarczająco gęsta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec12 listopada 2017 19:41

      w masie nie czuć mąki, a jak się przestanie na kilka sekund mieszać to widać, że się gotuje :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  23. mamka13 listopada 2017 09:25

    Ciasto pyszne :-) Polecam wszystkim ten przepis 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  24. Anonimowy14 listopada 2017 12:24

    Mam serek w wiaderka ale o smaku waniliowym , będzie dobre czy lepiej naturalny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec14 listopada 2017 16:21

      będzie sernik waniliowy, tylko zastanów się czy nie dać mniej cukru, bo pewnie ten serek jest słodki :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  25. Unknown14 listopada 2017 13:07

    Czy te 3 budynek to w tych 200 ml mleka czy tak jak na opakowaniu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec14 listopada 2017 16:22

      mieszamy w 200 ml mleka tak jak w przepisie wyżej :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  26. Unknown14 listopada 2017 16:09

    Czym ewentualnie można zastąpić mleko w proszku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec14 listopada 2017 16:24

      możesz pominąć ten składnik :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  27. Anonimowy16 listopada 2017 14:18

    Zrobiłam naprawdę jest szybkie. Z tym że moje się rozwala przy krojeniu��Wszystko robione według przepisu nie wiem co takiego źle mi wyszło

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec17 listopada 2017 07:54

      trzymałaś w lodówce?, ciasto musi zastygnąć. Może za krótko gotowany był budyń :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  28. Anonimowy17 listopada 2017 10:36

    Biorę się do roboty ����

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy17 listopada 2017 13:45

      Ja też dzisiaj próbuje, biszkopt już upieczony się studzi ��

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  29. Marzenka17 listopada 2017 14:15

    Zrobione niestety mąż nie wytrzymał i zjadł już po 6 godzinach w lodówce ale i tak było pyszne😉 dziś druga blacha będzie a ten przepis na stałe zagości w naszym domu 👍

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  30. Anonimowy17 listopada 2017 19:25

    Skoro niektórzy robią na biszkopcie, to myślę że gotowe biszkopty też się nadadzą��

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  31. Anonimowy18 listopada 2017 14:13

    Czy może być ser biały śmietankowy w kostkach

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec18 listopada 2017 14:45

      oczywiście :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  32. Gosia18 listopada 2017 20:01

    Dziękuję za przepis, rzeczywiście szybko się robi a masa choć gorąca to przepyszna. Studzi się na jutro, rodzinka nie może się doczekać☺Ja też.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  33. Anonimowy20 listopada 2017 18:23

    Robiłam dwa razy. Sernik jest przepyszny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  34. Anonimowy21 listopada 2017 10:30

    koleżanka robiła potwierdzam przepyszny przyniosła do pracy wszyscy zachwyceni

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  35. Anonimowy23 listopada 2017 18:59

    Bardzo dobry, ale masa wyszła mi trochę zbita. Co zrobiłam nie tak?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec23 listopada 2017 19:30

      bardzo ciężko mi stwierdzić dlaczego masa wyszła zbita, może zależy to od sera jaki Pani użyła :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Anonimowy23 listopada 2017 19:55

      Użyłam twarogu sernikowego President.

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  36. Anonimowy23 listopada 2017 19:53

    Użyłam twarogu President.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy5 grudnia 2017 22:31

      Też robiłam z twarogu z wiaderka President i wyszedł idealny

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  37. Anonimowy24 listopada 2017 15:48

    Czemu cukier nie chce się rozpuścić w maśle?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec24 listopada 2017 19:28

      bo to zależy od cukru :) ale nie martw się podczas gotowania się rozpuści :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  38. Ewa W27 listopada 2017 10:41

    jaka błyszcząca polewa :) pyszny serniki !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  39. Adrian Jakubiak28 listopada 2017 13:32

    Sernik wygląda pysznie! Polewa rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  40. Anonimowy29 listopada 2017 09:03

    U mnie wszystkim smakowało. Polecam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  41. Anonimowy29 listopada 2017 12:13

    W jakiej kolejności wrzucamy składniki na polewę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec29 listopada 2017 12:39

      wszystko razem rozpuszczamy :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  42. Ginger29 listopada 2017 12:27

    Mam pytania.. czy ktoś próbował z gotową polewą czekoladową? Ostatnio znalazłam cukier do ciast smakowy ze skórką pomarańczy, myślą Panie że użycie go to dobry pomysł?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec29 listopada 2017 12:41

      może Pani użyć gotowej polewy, ja jednak wolę robić sama, bo gotowa podczas krojenia jest twarda i się kruszy :) jeżeli użyje Pani cukier z pomarańczą, to sernik będzie miał pomarańczowy aromat i posmak :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  43. Anonimowy29 listopada 2017 15:12

    Chyba za krótko gotowałam masę, zaczęła się przypalać od spodu mimo że gotowane było na najmniejszym ogniu.. Zgęstniała ale nie gotowała się po całości. Włączyłam kiedy pojawiły się grudki, zdjęłam z palnika i robiłam grudki mikserem niestety po wyłożenie na herbatniki i wystawieniu do lodówki po paru godzinach nic się nie dzieje.. masa nie zastga. Czy da się to jakoś uratować???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec29 listopada 2017 15:42

      Możliwe ze masa była za krótko gotowana i nie zgęstniała dobrze. Masę podczas gotowania należy cały czas mieszać. Jeżeli zaczęła się przypalać i zaczęły pojawiać się grudki, trzeba było ściągnąć masę na chwilę z palnika, energicznie mieszać łyżką i ponownie wstawić na palnik. Użycie miksera mogło spowodować, że przebiła Pani masę i zaczęła podchodzić wodą. Może Pani spróbować dodać do masy żelatynę, ale wtedy konieczne będzie rozebranie ciasta, więc nie wiem czy to jest opłacalne i nie lepiej zjeść ciasto łyżką :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  44. Anonimowy29 listopada 2017 18:12

    Mam 12 lat i udało mi się samemu zrobić, kiedyś robiłem z babcią a teraz ja sam PYCHA POLECAM

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  45. Anonimowy5 grudnia 2017 22:24

    Robiłam to ciasto w miniony wekend.Wszystko wychodzi idealnie,przepis godny polecenia,sernik super,dodałam od siebie rodzynki i zapach pomarańczowy.Wszystko co sie doda to kwestia gustu ale najważniejsze że sernik bardzo dobrze się zastyga,potem dobrze kroi i super smakuje-rozpływa się w buzi.Był to mój tzw.próbny wytwór,główny debiut nastąpi na Święta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  46. GosiaKe3n6 grudnia 2017 18:58

    jaki ser Pani używa do ciasta?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec6 grudnia 2017 19:40

      ser z wiaderka kupiony w Kauflandzie w opakowaniu z niebieskimi nadrukami :) ale jaki dokładnie nie pamiętam :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. GosiaKe3n7 grudnia 2017 18:14

      dziękuję :) i jeszcze jedno pytanie...czy twaróg należy gotować w specjalnym garnku z grubym dnem? Pytam bo miałam problem z gotowaniem gęstych mas, przypalają mi się jeśli muszę długo gotować :( Ile czasu tak mniej więcej Pani gotuje

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Gabriela Borowiec7 grudnia 2017 19:57

      najlepiej gotować w garnku z podwójnym dnem, wtedy masa się nie przypala i trzeba pamiętać, aby masę mieszać. Masę gotuję, aż nie jest wyczuwalny smak mąki, a gdy przestanę mieszać to widać, że się gotuje :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    4. Odpowiedz
  47. Anonimowy9 grudnia 2017 17:45

    Rewelacja. Mega proste i bardzo pyszne. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  48. Anonimowy19 grudnia 2017 19:53

    Stygnie:-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  49. Anonimowy23 grudnia 2017 11:21

    Może być margaryna Kasia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec23 grudnia 2017 15:22

      może być, ale masło lepsze :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  50. Anonimowy25 grudnia 2017 10:16

    Teoretycznie wszystko wyszło idealnie masa wygląd itp ale smak... w ogóle nie słodki, trochę kwaśny:( Czy ser w wiaderko powinien być słodki? Dałam też budynie bez cukru. Szklanka cukru wystarczy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec29 grudnia 2017 15:14

      sernik nie jest za słodki, ale kwaśny nie powinien być. Czy aby ser był świeży?

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  51. iw rzep4 stycznia 2018 19:26

    Zrobiłam. Niestety, szału nie ma. Rodziny na kolana też nie powalił. Wyjątkowo, jak na sernik , nie schodził. Pozostaję przy tradycyjnym. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  52. Anonimowy6 stycznia 2018 21:03

    Rewelacja.Mokemu mężowi smakował lepiej niż tradycyjny.Dzisiaj robię po raz drugi. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  53. Kasia16 stycznia 2018 08:08

    Koniecznie muszę wypróbować przepis. Nigdy nie robiłam takiego sernika. Czy on jest choć trochę zbliżony w smaku do normalnego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec19 stycznia 2018 08:23

      jest podobny do sernika, ale ma bardziej budyniowy smak :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  54. Maria23 stycznia 2018 18:47

    Witam,co mogę dodać (czy mogę pomocą?)jak nie mam mleka w proszku?☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec23 stycznia 2018 19:07

      możesz pominąć ten składnik :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  55. Anonimowy27 stycznia 2018 17:48

    no i ja chętnie wypróbuję jutro, bo dziś nie mam ciastek ,dam znać ,czy wyszedł tak jak na zdjęciu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  56. agsu2 lutego 2018 13:40

    Czy to normalne ze ta polewa czekoladow wyszła taka zbita czy powinna być leżącą ? w sumie mogla bym ją wziąć w rękę i ulepić kulkę wiec nie wiem czy powinnam ją rozsmarować na ciescie w takiej postaci po i to się jakoś "przegryzie" w lodowce czy cos po prostu zrobiłam nie tak ☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec2 lutego 2018 16:57

      polewa powinna być lejąca, dolej więcej mleka :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  57. Krystian L2 lutego 2018 23:12

    Jak rozpuścić masło z cukrem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec15 marca 2018 17:21

      na malutkim ogniu :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  58. Unknown15 marca 2018 13:53

    czy zamiast sera z wiaderka może być mascarpone

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec15 marca 2018 17:21

      z mascarpone nie próbowała, lepiej użyć ser biały i go zmielić :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Anonimowy17 marca 2018 22:20

      Dziś zrobilam, pyszne! Zrobiłam z dwoma warstwami herbatników i mniejszą ilością cukru.

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    3. Odpowiedz
  59. Anonimowy18 marca 2018 11:41

    Zrobiłam,ciasto pyszne ale ta pierwsza warstwa herbatników na spodzie zrobiła sie " ciapowata". Może za szybko wlałam masę serowa i była za gorąca???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec18 marca 2018 11:46

      Dużo zależy od użytych herbatników, niektóre tak reagują jak masa jest za ciepła :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  60. Anonimowy20 marca 2018 17:37

    a jaki ma byc ser z wiaderka
    moze byc ten wiaderku do serników niebieski z biedronki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec20 marca 2018 19:10

      Oczywiście, może być :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  61. Bolek i Lolek25 marca 2018 22:27

    Zrobiłam z serka waniliowego dałam mniej cukru 3/4szkl i kakaowe herbatniki wyszedł super dziękuje za przepis POLECAM

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  62. PodmuchWiatru27 marca 2018 23:42

    Czy zamiast masła można dać Kasie ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec28 marca 2018 06:07

      Myślę, że się sprawdzi :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  63. Anonimowy31 marca 2018 16:06

    Po komentarzach o przypalaniu zrobiłam w kąpieli wodnej i wszystko git :) wyszło super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  64. Anonimowy20 kwietnia 2018 21:56

    Ile musi być w lodówce musi być całą noc?za mało herbatnikow kupiłam a muszę na 13 jutro mieć gotowe. Już je robiłam jest pyszne ale wtedy było w lodówce całą noc...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec20 kwietnia 2018 22:51

      Ciężko mi powiedzieć ile, ale pewnie kilka godzin 2-4 może wystarczy :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  65. Agnieszka25 maja 2018 10:01

    Szkoda, że nie ma opcji drukowania przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  66. Anonimowy6 listopada 2018 14:09

    A mleko ilu procentowe?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec6 listopada 2018 17:07

      u mnie 3,2%

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  67. Anonimowy12 listopada 2018 00:15

    Po gotowaniu masa była mocno gęsta, kiedy wylewalam ja na herbatniki.Niestety, po schlodzeniu i paru godzinach w lodówce, stala sie całkiem plynna, rozlewala się...klapa całkowita. Zachodze w głowę, o co mogło chodzić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec14 listopada 2018 19:27

      ser z wiaderka musi być dobrej jakości i nie może być rzadki, a masa musi się widocznie gotować.

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  68. Anonimowy14 listopada 2018 18:25

    Robiłam kilka dni temu. Proponuję dodać do budyni łyżkę mąki ziemniaczanej, ponieważ masa za bardzo nie zgęstniała w lodówce. Ogólnie jak na te składniki to lepiej upiec prawdziwy sernik bo szału nie było.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec14 listopada 2018 19:26

      jeżeli budyń się gotował i nie był za szybko wyłączony to zgęstnieje. Obawiam się, że dodanie mąki ziemniaczanej spowoduje, że powstanie kluch :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  69. Unknown22 grudnia 2018 13:13

    Bydynie wymieszac z mlekiem i zagotowac a potem dodac do masy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabriela Borowiec22 grudnia 2018 22:02

      Budynie wymieszać z mlekiem, dodać do sera i całość zgotować :)

      Usuń
      Odpowiedzi
        Odpowiedz
    2. Odpowiedz
  70. Anonimowy23 grudnia 2018 14:50

    Ponieważ byłam po operacji biodra, szukałam prosty przepis na sernik, przy posługiwaniu się dwoma, kulami, rewelacyjnie sprawdził się ten przepis.
    Użyłam serka Mój ulubiony, jako, że ser jest dość tłusty dałam tylko połowę masła i wyszedł super.
    Polecam bardzo prosty i pyszny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  71. Anonimowy23 grudnia 2018 14:56

    Bardzo dobre ciasto. Dałam tylko mniej masła i cukru.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Ciasto cappuccino w 20 minut
  • thumbnails
    Sałatka wujka
  • thumbnails
    Kurczak pieczony w sosie serowym
  • thumbnails
    Krakersik bez pieczenia
  • thumbnails
    Ciasto z serków Danio
  • thumbnails
    Sernik siostry Anastazji

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria