Poduszki z kurczaka

Poduszki z kurczaka nadziane farszem z pieczarek i serem żółtym, znakomicie sprawdzą się na niedzielny obiad

Składniki:
  • 5 pojedynczych piersi z kurczaka
  • około 300 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 4 jajka
  • 100 ml mleka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz



Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Piersi z kurczaka dzielimy na 2 - 3 części w zależności od wielkości mięsa i nacinamy wzdłuż nożem tak, aby powstała kieszonka. Kurczaka wypełniamy kawałeczkiem sera żółtego i farszem pieczarkowym. Kieszonki zamykamy przewlekając wykałaczki. 



Poduszki obtaczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przed podaniem wykałaczki wyjmujemy. Poduszki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 komentarze: