Surówka z kiszonej kapusty inna niż wszystkie

Mąż powiedział "ale dobra surówka", od tej pory za każdym razem robię jej podwójną porcję

Składniki:
  • 400 g kiszonej kapusty
  • mała czerwona cebula
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 jabłko
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz grubo mielony




Przygotowanie:

Paprykę i obrane jabłko kroimy w kostkę, cebulę i natkę siekamy. Miód mieszamy z olejem i pieprzem. Do odciśniętej kapusty (jeżeli jest wyjątkowo kwaśna płuczemy) dodajemy paprykę, jabłko, cebulę, natkę i wlewamy sos. Całość mieszamy.



Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze: