Grillowe tulipany z pomidorków - kilka minut pracy, a efekt genialny

Organizujecie grilla i nie macie pomysłu na przekąski? Podajcie grillowe tulipany, gwarantuję, że goście będą zachwyceni. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i nie potrzeba wyszukanych składników. Za każdym razem kiedy je podaję, robią furorę wśród gości. Grillowe tulipany to świetna pozycja wśród przekąsek do mięsiwa. Polecam Wam też spróbować inne hitowe przekąski do grilla, nadziewane ogórki z przepisu Taty i pomidory według Teściowej


Składniki:
  • około 250 g podłużnych pomidorków koktajlowych
  • 150 g serka śmietankowego Almette
  • 2 ugotowane jajka
  • 1 - 2 łyżki śmietany 12% lub 18%
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku + do dekoracji
  • sól do smaku


Przygotowanie:

Umyte pomidorki nacinamy na krzyż i małą łyżeczką usuwamy wnętrze z pestkami.


Do serka dodajemy jajka starte na drobnych oczkach, szczypiorek, śmietanę i sól do smaku. Całość mieszamy na pastę. Jeżeli pasta wychodzi sucha dodajemy więcej śmietany.
Za pomocą małej łyżeczki nadziewamy pomidorki i ustawiamy na półmisku wyłożonym posiekanym szczypiorkiem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. Trudno nie być zachwyconym tak pomysłową, a przy tym pysznie wyglądającą przekąską! Kilka kroków, z którymi każdy na pewno sobie poradzi, a efekt na pewni zrobi robotę na niejednym grillu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te pomidorki wyglądają mega! Jak dla mnie w sam raz jako przekąska na impreze :)

    OdpowiedzUsuń