Jajka z niezwykłym farszem - zaskoczę nimi wszystkich gości

Co roku na wielkanocnym stole nie może zabraknąć różnego rodzaju jajek. Często pojawiają się u nas jajka na 3 sposoby, jajka pieczarkowe, brokułowe, czy jajka w sosie tatarskim. W tym roku postawiłam na jaka z zupełnie innym nadzieniem. Zrobię jajka z niezwykłym farszem i zaskoczę nimi wszystkich gości. Takie jajka zrobiłam już na próbę przed świętami i domownicy byli nimi zachwyceni. Z pewnością wykorzystam ten przepis nie tylko na Wielkanoc, ale i na inne okazje


Składniki:
  • 8 ugotowanych jajek
  • słoik suszonych pomidorów w oleju z ziołami (212 ml)
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 80 g)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 12% lub 18%
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • opcjonalnie sałata do ozdoby




Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka rozdrabniam widelcem. Suszone pomidory drobno kroję, a tuńczyka odsączam i rozdrabniam widelcem. Do żółtek dodaję pomidory, tuńczyka, majonez i śmietanę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Składniki na farsz mieszam.


Białka nadziewam przygotowanym farszem. Jajka układam na półmisku wyłożonym sałatą. Jajka nadziewane są gotowe do podania.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!