Jajka faszerowane - najlepsza przekąska na Wielkanoc

Jak Wielkanoc to obowiązkowo muszą być jajka. Nie wiem jak u Was, ale w naszym domu Święta nie mogą obejść się bez nadziewanych jajek. Robimy je z różnymi farszami, obok jajek nadziewanych na 3 sposoby na stole pojawiają się jajka faszerowane brokułem. Są znakomite jako przekąska i zawsze każdy chętnie się nimi częstuje. Pracy jest przy nich niewiele, a efekt jest gwarantowany


Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • około 150 g ugotowanego brokuła
  • 1 cebula dymka
  • 1 - 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku




Przygotowanie:

Dymkę drobno kroimy. Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Do miski dajmy brokuła, żółtka, dymkę i majonez. Całość rozdrabniamy widelcem i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy połówki białek i układamy je na półmisku.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!