sobota, 29 lipca 2017

Zapiekanka kalafiorowa z pomidorem i kiełbasą



Idealna na smaczny i szybki obiad zapiekanka kalafiorowa z pomidorem, kiełbasą i serem

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 pomidory
  • około 700 g swojskiej kiełbasy
  • 100 g sera tartego żółtego gouda
  • 150 g sera tartego mozzarella
  • sól



Przygotowanie:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Pomidory i kiełbasę kroimy w kostkę. Na dno miski wykładamy 2/3 pokrojonego kalafiora, posypujemy go połową mozzarelli i układamy kiełbasę. Następnie dajemy pomidory.


Zapiekankę posypujemy resztą sera mozzarella. Na wierzchu układamy resztę kalafiora i całość przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy około 15 min.


Smacznego!



7 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł na zapiekankę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczna zapiekanka :) Na taką mam teraz mam ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i kolejny super pomysł,muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszny letni obiadek

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...