• Kategorie
  • Ciasta i desery
  • Obiady
  • Sałatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Nalewki
  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie

Obżarciuch

  • Strona główna
  • O blogu
  • Kategorie
Menu

Roladki wołowe



Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło

Składniki:

  • 600 g udźca wołowego 
  • 200 g wędzonego boczku 
  • ostra musztarda 
  • ogórki konserwowe 
  • papryka marynowana 
  • 1 szklanka piwa 
  • 1 cebula 
  • 3-4 liście laurowe 
  • olej do smażenia 



Przygotowanie:

Wołowinę kroimy na plastry, a następnie dobrze rozbijamy. Każdy plaster wołowiny smarujemy łyżeczką ostrej musztardy, kładziemy plaster wędzonego boczku, ogórka konserwowego i paprykę marynowaną. Tak przygotowane mięso zawijamy w roladki i przekłuwamy wykałaczką aby nam się nie rozwijały.

  

Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju oraz układamy w naczyniu żaroodpornym. Potem zalewamy piwem, dodajemy liście laurowe i przykrywamy pokrojoną w plastry cebulą. 

 

Roladki pieczemy pod przykryciem przez około 1,5 godz. w temp 180 st.

Smacznego!



Obżarciuch
7 Comments
mięsne, mięso wołowe, roladki wołowe, wołowina, zrazy wołowe
czwartek, 4 grudnia 2014
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
  • Udostępnij
    Zapisz
mięsne mięso wołowe roladki wołowe wołowina zrazy wołowe Roladki wołowe

Polecane przepisy

7 komentarzy:

  1. Marzena Szkodzińska4 grudnia 2014 14:11

    Wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  2. Olka4 grudnia 2014 17:27

    Uwielbiam wołowe roladki :) Pozdrawiam <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  3. Umbrella4 grudnia 2014 17:28

    Własnie takiego pomysłu było mi trzeba!Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  4. Anonimowy4 grudnia 2014 22:48

    Wołowe roladki są rarytasem w każdym domu, uwielbiane i wyczekiwane, także nie takie proste do zrobienia..Ale widzę, że pięknie Ci wyszły.
    Pozdrawiam,
    https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  5. Kolizje Smakow5 grudnia 2014 09:28

    Piękne. Dawno nie jadałam, a Twoje wyglądają tak apetycznie, ze nabrałam na nie dużej ochoty!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  6. Ela M.8 grudnia 2014 21:49

    Super , są ekstra dawno nie robiłam , dziekuję za podpowiedź , pozdrawiam cieplutko :-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
  7. Agnieszka Gąsior7 stycznia 2015 16:10

    Baaardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
      Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popularne przepisy

  • thumbnails
    Krokiety nowoczesnej Babci
  • thumbnails
    Farszynki Babci
  • thumbnails
    Sałatka HIT imprezy
  • thumbnails
    Ruskie kluski
  • thumbnails
    Sałatka szwajcarska
  • thumbnails
    Pani Walewska

Copyright © 2013-2019 Obżarciuch . Idntheme Blogger . Wspierają Nas

Durszlak.pl Baza przepisów kulinarnych Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów rondel Top Blogi zBLOGowani.pl Najlepsze Blogi FlyB - Kulinaria