Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło
Składniki:
- 600 g udźca wołowego
- 200 g wędzonego boczku
- ostra musztarda
- ogórki konserwowe
- papryka marynowana
- 1 szklanka piwa
- 1 cebula
- 3-4 liście laurowe
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Wołowinę kroimy na plastry, a następnie dobrze rozbijamy. Każdy plaster wołowiny smarujemy łyżeczką ostrej musztardy, kładziemy plaster wędzonego boczku, ogórka konserwowego i paprykę marynowaną. Tak przygotowane mięso zawijamy w roladki i przekłuwamy wykałaczką aby nam się nie rozwijały.
Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju oraz układamy w naczyniu żaroodpornym. Potem zalewamy piwem, dodajemy liście laurowe i przykrywamy pokrojoną w plastry cebulą.
Roladki pieczemy pod przykryciem przez około 1,5 godz. w temp 180 st.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!