Pasta z wędzonej ryby

Smaczna pasta to świetna propozycja na śniadanie czy kolacje

Składniki:
  • 1 średniej wielkości wędzona makrela 
  • 30 dag twarogu półtłustego 
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 
  • cebula 
  • natka pietruszki 
  • sól i pieprz 


Przygotowanie:

Do miseczki wkładamy twaróg. Rybę obieramy ze skórki i oczyszczamy z ości, dodajemy ją do twarogu. Całość mieszamy. Kroimy drobno cebulę, obsypujemy ją solą i odstawiamy aby puściła sok. Następnie odciskamy ją przez gazę, przez co pozbędziemy się lekkiej goryczy cebuli i sprawimy że będzie ona bardziej miękka. Cebulkę wsypujemy do twarogu i ryby. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy aż do uzyskania puszystej konsystencji, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy z pieczywem. 

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 komentarze:

  1. Fajny pomysł, tylko ja jescze lubię dodać jajka gotowane.

    OdpowiedzUsuń
  2. to jest ptszne ... ja dodaje dwa drobno pokrojone korniszony pasta jest wiecej wytworniejsza w smaku . smacznego

    OdpowiedzUsuń